ivo chundro
Performing and Creating

bio

   

 

OPLEIDING

Na het behalen van zijn VWO diploma studeert hij korte tijd management economie en recht, hij houdt het maar een half jaar vol. Na een poging studie pedagogiek op de UVA komt hij uiteindelijk terecht op de Dansacademie van Lucia Marthas , Hij volgt hier een vier jarige opleiding met de specialisatie showmusical.

 

THEATER

Ivo begon zijn loopbaan in de musical Boyband in de rol van Matt. In de Joop van den Ende Theaterproductie Aïda maakte hij deel uit van het ensemble en was hij understudy voor Mereb en voor de mannelijke hoofdrol Radames. In 2002 speelde Ivo in Alladin de Musical waarin hij de titerol voor zijn rekening nam.

In het buitenland vertolkte hij in 2003 de rol van Tyrone in de musical Fame in St. Gallen(Zwitserland) Daarna werkt hij mee aan diverse producties in Duitsland en Oostenrijken waaronder: Footloose, Gaudi en Jesus Christ Superstar.

Zijn laatste buitenlandse productie was de wereld Première van Carmen Cubana in Amstetten(Oostenrijk).

In het voorjaar van 2007 speelde Ivo in Nederland de rol van lelijk in Honk! de musical. Daarna kroop hij in weer in de huid van Tyrone, in de Engelse versie van de musical Fame.

Hij werkte mee aan de M-Lab producties Impact, een gospelmusical geschreven en geregisseerd door Daniël Cohen en The Wild Party.

Eind 2008 nam hij de understudy van Che op zich in de verlenging van de musical Evita. Hij was te zien als Nomax te zien in Five guys neamed Moe en als danser en zanger in Cirque Stiletto in Carré 2009 en de tour in 2010/2011.

Ivo was understudy van Joseph in Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en understudy Brit/Galileo in de Queen musical We Will Rock You

In Disney's the litlle mermaid maakte hij deel uit van het ensemble en was understudy van prins Erik en koning Triton. In de musical Sister Act, was hij understudy van Pablo en TJ. 

In de Rozettes neemt hij de rol van kenny voor zijn rekening. En in 2015 zal hij de rol van Lydie-Anne de Rozier spelen in de voorstelling Lelies in antwerpen. 

In 2016 speelt hij in LaCage aux folles (het toneelstuk)de rol van Jacob ,in antwerpen. Bij het EWT Theater in deurne. Er is al een reprise gepland voor september/oktober 2017. 

 

TV/FILM

Ivo werkte tijdens zijn opleiding mee aan de Soundmixshow en de Sterrenplaybackshow. Tevens was hij te zien in de Telekidsfilm “Het Monster van Toth” en de film Costa. Daarnaast vervulde hij gastrollen in de series Kees en Co, Costa en de Hans Kesting show.

Hij was Jurylid bij het  sbs 6 programma Dancing Queen.

Hij was kandidaat in Fort Boyard in 2012 voor het musicalteam. 

 

OVERIG

Als danser werkt hij met o.a. Enrique Iglesias, Kylie Minoque,Diana Ross, Rene Froger,Karin Bloemen, Linda Wagenmakers en De Dolly Dots.

CHOREOGRAFIE/STAGING

Als choreograaf werkte Ivo voor artiesten als Karin Bloemen, Ellen ten Damme, Richard Groenendijk, Simone Kleinsma, Chantal Janssen. Choreografeerde voor Walibi World (halloween), Fonds Slachtofferhulp Gala 2014.Was assistent choreograaf voor Shopping the musical, Cirque Stiletto 1 & 2, Musicals in Concert 2014 in Ziggo Dome, ABF tour (Karin Bloemen. ( assistent van Stanley Burleson) 

Samen met Kim Duddy choreografeerde hij The bodyguard de musical, op dit moment te zien in het beatrixtheater in Utrecht.  

PRIJZEN

In 2002 kreeg Ivo een John Kraaykamp Musical Awards nominatie voor beste mannelijke hoofdrol voor Alladin. In 2008 werd hij genomineerd voor beste mannelijke bijrol  voor zijn rol als Eddy de Boxer in The Wild Party 2009. nominatie Beste mannelijke hoofdrol voor lelijk in 'Honk!' in  2007.